La majoria de municipis suspenen en la recollida selectiva de residus

Imprimeix

Només set (Torrelles, El Papiol, Begues, Pallejà, Sant Just Desvern, Corbera i Molins de Rei) compleixen els objectius marcats per la Unió Europea per al 2020

Només set municipis del Baix Llobregat dels trenta que conformen la nostra comarca estan complint els objectius de la recollida selectiva de residus bruts aquest inici d’any. Així ho afirma l’Àrea Metropolitana de Barcelona en un estudi que sopen un territori que queda lluny al repte marcat per la Unió Europea de reciclar el 50% dels recursos municipals pel 2020. 

85147008 2470483576599922 8943371496647032832 o

Torrelles de Llobregat, El Papiol, Begues, Pallejà, Sant Just Desvern, Corbera i Molins de Rei superen la xifra marcada per Brussel·les. Entre les quals, Torrelles és el segon municipi -per darrere de Tiana- que més recicla de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. El Papiol és la quarta població i Begues la cinquena. Altres municipis com Gavà, Castelldefels, El Prat, Sant Vicenç dels Horts, La Palma de Cervelló i Santa Coloma de Cervelló estan centrats a reforçar els seus esforços en la gestió dels residus que generen, ja que arriben al 40% de mitjana.

residus municipis

A continuació hi ha un grup de municipis que no arriben al 40%. És el cas de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Sant Boi de Llobregat. En una situació encara més negativa es troben Viladecans, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat i Cornellà de Llobregat. Finalment, Cervelló és l’únic municipi que no arriba ni al 30%.

Redacció / Fotos: Arxiu