La Cooperativa Agrícola del Prat, en contra de l’ampliació de l’aeroport

Segons el seu president, Agustín García “destruiria un patrimoni natural insubstituïble amb un greu impacte mediambiental per al Delta i posaria en perill el model econòmic sostenible de moltes famílies”

La Cooperativa Agrícola del Prat té molt clar que no vol l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport Josep Tarradelles Barcelona-El Prat. Així ho vol manifestar en un comunicat que ens ha fet arribar a la nostra redacció.

IMG 8293

Segons aquest, la Cooperativa Agrícola del Prat mostra la seva“preocupació per les notícies segons les quals AENA estudiaria la possibilitat de fer créixer la capacitat operativa de l’Aeroport del Prat de Llobregat”. Des de l’entitat s’adhereix a totes les associacions veïnals, de defensa del medi ambient, així com les administracions locals que han manifestat la seva total disconformitat amb aquest projecte.

“No ens cansarem d’insistir en les greus conseqüències que pot comportar l’ampliació de la tercera pista d’aquest Aeroport, la 25L-07R. S’ha apuntat que aquest projecte destruiria un patrimoni natural insubstituïble com l’estany de la Ricarda (o del Remolar si es fes per l’oest), amb un greu impacte mediambiental per al Delta del Llobregat, i que augmentaria la contaminació provocada per les emissions de CO2 a l’atmosfera, en particular sobre les poblacions properes a aquesta infraestructura”, manifesta en el comunicat Agustín García, president de la Cooperativa Agrícola del Prat. A més afegeix que “també volem posar en valor la importància de la feina que fan els agricultors de la Vall Baixa del Delta de Llobregat per tal de defensar un model econòmic sostenible, el model del producte fresc de proximitat.”

IMG 8290

En l’actualitat aproximadament unes trenta famílies treballen les 250 hectàrees de terreny fèrtil de la zona del Parc Agrari del Llobregat més propera a la Ricarda. La seva activitat genera, segons l’entitat, centenars de llocs de treball entre directes i indirectes, amb un model d’economia de reduït impacte mediambiental, en simbiosi amb els Espais Naturals del Delta.

Problema d’abastiment

Segons estudis encarregats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es preveu que de cara a l’any 2050 aquesta regió pateixi un greu problema d’abastiment de producte fresc provocat per l’alta densitat de població i les dificultats creixents del transport de mercaderies. En conseqüència, aquests estudis fan palesa la importància de potenciar la producció de productes frescos de proximitat.

Malgrat això, la pagesia d’aquesta zona “no parem de veure reduïdes les hectàrees de terreny cultivable. La darrera retallada la va causar l’ampliació del moll de càrrega del Port de Barcelona i ara veiem amb enorme preocupació els nous plans d’AENA.”

40 1

Davant de la disjuntiva de fer créixer aquesta infraestructura per augmentar la seva capacitat de transport, que segons els experts dispararia l’emissió de CO2 a l’atmosfera, en un moment d’emergència climàtica, i que posarà en risc la producció de producte fresc de proximitat i per tant l’economia de centeners de famílies, “volem alçar la veu perquè la població en general prengui consciència que estem jugant amb el benestar futur de les properes generacions.”, diu Agustín García.

Redacció / Fotos: Cooperativa Agrícola del Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
92

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix