Protecció Civil activa la prealerta del pla INUNCAT

Imprimeix

A partir d’avui hi pot haver onatge intens a tot el litoral

El pla INUNCAT s’ha posat en prealerta a causa de les previsions del Servei Meteorològic de fort onatge demà diumenge a tot el litoral català. Les onades podran superar els 2,5 metres, i hi haurà mar de fons del nord-est. El fenomen serà més intens a partir del migdia, sobretot als dos extrems del país i el litoral del Barcelonès i Baix Llobregat.  Protecció Civil recomana fer cas als tancaments d'accessos a les zones pròximes a la costa, i no apropar-se a fer fotografies on trenquin les onades.

gente con los paraguas de la lluvia en la ciudad lluviosa 50659150

A més, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir de demà sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi es mantindrà també de cara a dilluns amb una distribució més general. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir del matí de demà diumenge el vent bufarà de components nord i est, i podrà superar els 72 km hora a la meitat est de Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

4828 onatje

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses...) i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Redacció / Fotos: Arxiu