Santa Coloma confia en retirar aviat els residus d’una antiga fàbrica

Des de fa anys, centenars de bidons amb productes químics s'acumulen, abandonats, sense cap seguretat, a una antiga fàbrica de Santa Coloma de Cervelló.

L'empresa química Massó i Carol va vendre la fàbrica a la immobiliària La Llave de Oro a l'espera d'una requalificació dels terrenys per construir-hi oficines i naus auxiliars. Quan funcionava a ple rendiment, produïen unes 32.000 tones de productes.

Massó i Carol es dedicava a la fabricació de bases per a cosmètics i detergents. El desmantellament de la fàbrica va començar l'any 2007. Una part dels residus es va portar a Tarragona i Holanda, però van quedar els més complicats de gestionar.

Desenes de contenidors d'una tona i centenars de bidons plens de productes químics han estat exposats, des de fa cinc anys, a la intempèrie.

Solució "no massa llunyana"

Ara l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló confia en retirar aviat els residus de l’antiga fàbrica. “Les perspectives apunten cap a una solució no massa llunyana”, han explicat fonts municipals.

“Hi ha una bona disposició per part de la propietat per assumir la despesa de la retirada i tractament dels residus imminentment”, han explicat des de l’Ajuntament, que, a través d’una denúncia administrativa, ha demanat a a l’Agència de Residus de Catalunya que hi actuï per a la declaració de sòl contaminat.

A pocs metres hi ha habitatges, camps de cultiu, una línia de passatgers de Ferrocarrils de la Generalitat i una riera que connecta amb el riu Llobregat. Veïns, ajuntament i partits polítics lluiten per una solució la situació.

L'Agència Catalana de Residus ha imposat diverses multes a l'empresa i ha acabat per denunciar-la davant la Fiscalia de Medi Ambient i als jutjats per delicte ecològic i desobediència.

Redacció | Foto: Plataforma Prouresidussantacoloma

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix