Inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera

La inversió superior als 1,8 MEUR ha fet possible integrar en un mateix espai els laboratoris de l’Agència, millorant l’operativitat i la coordinació de les activitats analítiques

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director de l’ACA, Lluís Ridao, entre altres autoritats, ha visitat avui el nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua a Abrera, que esdevindrà un espai de referència en el control de la qualitat de les aigües. Amb una inversió superior als 1,8 milions d’euros, els treballs han permès integrar en un únic espai els laboratoris analítics de l’ACA, que fins ara estaven dividits en dos espais, Barcelona i Abrera, millorant l’operativitat i la coordinació de les activitats analítiques. Les obres, per tant, s’han centrat a ampliar l’espai, millorar la seva funcionalitat i poder acollir un major nombre de treballadors.

BIG 778101915122019 02

El conseller ha posat en valor que “amb aquest laboratori estem creant una estructura d’estat que analitza permanentment l’aigua de Catalunya, tant la que utilitzem, inclosa la d’ús industrial i la de les depuradores, com l’existent a la natural, tant superficial com subterrània o litoral”. “D’aquí, i d’una bona xarxa de depuració d’aigües, en surt la seguretat de la nostra aigua d’aixeta o de l’aigua de les platges”, ha remarcat Calvet. Comptar amb “un bon sistema d’anàlisi i control de l’aigua ens permet actuar davant l’emergència climàtica” ha reblat el conseller.

e4b9c3d1 8744 4ef0 acfb b4c4f0ff9ec6

D’altra banda, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, ha explicat que la visita ha estat molt interessant, ja que "s'inverteix en tecnologia, en seguretat i amb tot allò que té a veure amb l'aigua, La importància de l'aigua a Abrera, amb el riu Llobregat, la captadora que tenim amb d'Aigües Ter Llobregat i la Cubeta d'Abrera fa que sigui el lloc adient per tal que l'ACA hagi decidit créixer i invertir al nostre municipi."

95854f74 ff60 46b0 9e8a 8228a0b43926

Més de 16.000 mostres anuals

El nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua, que està ubicat dins del recinte de la potabilitzadora que gestiona ATL a Abrera, analitzarà més de 16.000 mostres anuals, de les quals s’analitzen 428.000 paràmetres, amb l’objectiu de vetllar per l’estat de les masses d’aigua, les mostres preses a establiments industrials i depuradores, així com a la xarxa de proveïment Ter Llobregat. La facturació anual de totes aquestes analítiques es podria quantificar en 4,5 milions d’euros.

BIG 665100113122019 02

Les noves instal·lacions serviran, principalment, per optimitzar l’activitat analítica de l’ACA, al mateix temps que obre la porta a investigar sobre contaminants emergents i abordar els nous reptes en la gestió de l’aigua en un context d’emergència climàtica. Actualment, el laboratori analitza més de 500 contaminants diferents.

Redacció / Fotos: Dep. Territori i Sostenibilitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix