Activitat de sensibilització ambiental en l'Espai Natural del Delta

Imprimeix

Van participar una vuitantena de persones del Voluntariat Verd de Cicloplast

Cicloplast va organitzar una activitat de sensibilització ambiental a l'entorn de l'espai natural del Delta de Llobregat emmarcat en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que promou l’Agència de Residus de Catalunya. L'espai català és el punt en el qual Cicloplast ha realitzat l'últim Voluntariat Verd de 2019, passant prèviament pel Parc Natural Serra Calderona de València, a l'abril; i l'entorn del riu Henares d'Alcalá de Henares, a l'octubre.

Cicloplast objetivo conseguido

Durant la jornada es van realitzar diferents activitats com a tallers formatius i ambientals per a nens i adults. L’objectiu era sensibilitzar als assistents sobre la importància de la prevenció de l'abandó de residus en llocs inapropiats, que reben el nom de litter.

Els voluntaris van recollir residus de tota mena a la platja de Carrabiners-Semàfor i, a mesura que els anaven recollint, els van caracteritzar i van introduir en l'app Marnoba, que té l'objectiu de possibilitar la contribució de la denominada ciència ciutadana per a ajudar a conèixer l'origen i distribució de les escombraries oposades en el litoral.

Cicloplast recogida

Les dades recollides s'afegeixen directament a la base de dades de l'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) i enforteixen l'aplicació de polítiques a nivell local, nacional, europeu i dels convenis marins regionals en el compliment dels objectius i compromisos establerts en la lluita contra les escombraries marines.

En el Voluntariat Verd van participar prop de 80 persones de les empreses del sector plàstics de Paccor Ibèria, Quimidroga, SABIC, Sirap, Total i Versalis, i va comptar amb la col·laboració especial del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i l'entitat Paisatge Net.

Cicloplast Voluntariado verde Delta del Llobregat

Els responsables de Cicloplast van reiterar la necessitat que tant entitats com ciutadans es comprometin no sols en la cura de l'entorn natural, sinó també facin un pas més i s'impliquin a través de l'elaboració de propostes orientades a evitar la generació d'escombraries i la seva arribada a la mar.

Amb aquesta vuitena edició, sumem gairebé mil voluntaris i s'evidencia una altra mostra més del grau de compromís que té el sector del plàstic cap a la cura i la preservació del medi ambient i l'entorn natural. Gràcies al reciclatge i apostant per l'economia circular serà possible aconseguir una naturalesa neta de residus.

Redacció / Fotos: Cicloplast