L'abocador del Garraf tancarà definitivament a finals de 2023

Imprimeix

La instal·lació de la Vall d’en Joan, al terme municipal de Gavà, va cessar la seva activitat el 2006, i ara la Generalitat aportarà 33,4 milions d'euros per finalitzar la seva clausura

El Govern de la Generalitat ha aprovat autoritzar l'Agència de Residus de Catalunya a concedir una subvenció de 33,4 milions d'euros a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per dur a terme l'execució de les obres de clausura de l'abocador de la Vall d'en Joan, conegut com l'abocador del Garraf, al terme municipal de Gavà, que va cessar la seva activitat el 2006.

getimatge abocador vall

La subvenció servirà per acabar el segellament i restauració definitiva de les zones III i IV de l'abocador i, així, disminuir el seu potencial impacte ambiental. D'altra banda, la partida també inclou l'execució d'un estudi per analitzar les causes de les olors de la surgència de la Falconera, a la comarca del Garraf. Del total, 17,8 milions s'entregaran a l'AMB el 2019, 7,6 el 2020 i vuit el 2023. Les obres estan previstes que s'allarguin fins a finals del 2023.

L'AMB s'encarregarà de tramitar, aprovar i efectuar la contractació, així com dels permisos i llicències urbanístiques, d'obres, i ambientals necessaris. Les parts ja van signar un conveni el passat mes de juliol que concretava l'acord.

Redacció / Fotos: Arxiu