Liquidadors de Fukushima i Txernòbil visiten Collbató

Imprimeix
Tomonori Watanabe i Sinila Sofia van desenvolupar tasques com a liquidadors als accidents de les nuclears

Tots dos prendran part de la xerrada que organitza al municipi l’Associació de Collbató per la Solidaritat , inscrita dins de la Setmana d’Acció Europea (Per un Futur sense Txernòbil ni Fukushima), i que suposarà l’única oportunitat a Catalunya de conèixer l’experiència dels liquidadors de la mà dels seus protagonistes, segons han explicat fonts municipals.

En total van ser aproximadament 800.000 les persones que van actuar a Txernòbil com a liquidadors minimitzant els efectes de l’accident nuclear a l’any 1986. D’elles, un gran nombre va morir a causa de les radiacions rebudes.

L’accident nuclear registrat l’any 2011 al Japó va assolir el mateix grau de perillositat —nivell 7— que el sofert dècades enrere a l’antiga Unió Soviètica.

Prèviament a la xerrada que tindrà lloc al Casinet a partir de les 18:30 h, tots dos ponents visitaran l’Ajuntament de Collbató en una recepció oficial a partir de les 17:30 hores.

 La visita dels liquidadors estarà també acompanyada per la presència del cònsol general de Japó a Barcelona, Hidehiro Tsubaki.

 Redacció | Foto: Txernòbil (Arxiu)