Liquidadors de Fukushima i Txernòbil visiten Collbató

Tomonori Watanabe i Sinila Sofia van desenvolupar tasques com a liquidadors als accidents de les nuclears

Tots dos prendran part de la xerrada que organitza al municipi l’Associació de Collbató per la Solidaritat , inscrita dins de la Setmana d’Acció Europea (Per un Futur sense Txernòbil ni Fukushima), i que suposarà l’única oportunitat a Catalunya de conèixer l’experiència dels liquidadors de la mà dels seus protagonistes, segons han explicat fonts municipals.

En total van ser aproximadament 800.000 les persones que van actuar a Txernòbil com a liquidadors minimitzant els efectes de l’accident nuclear a l’any 1986. D’elles, un gran nombre va morir a causa de les radiacions rebudes.

L’accident nuclear registrat l’any 2011 al Japó va assolir el mateix grau de perillositat —nivell 7— que el sofert dècades enrere a l’antiga Unió Soviètica.

Prèviament a la xerrada que tindrà lloc al Casinet a partir de les 18:30 h, tots dos ponents visitaran l’Ajuntament de Collbató en una recepció oficial a partir de les 17:30 hores.

 La visita dels liquidadors estarà també acompanyada per la presència del cònsol general de Japó a Barcelona, Hidehiro Tsubaki.

 Redacció | Foto: Txernòbil (Arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix