Dos parcs d’Esplugues, entre els més valorats pels seus usuaris

Imprimeix

El resultat prové d’un estudi biennal fet per l’AMB durant la primavera, amb més de 5.700 entrevistes en un total de 46 parcs, sèrie històrica del qual s’inicia el 2007

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona. El 2019 els usuaris han puntuat amb un 7,65 (sobre 10) de mitjana la qualitat percebuda en aquests espais, fet que demostra un aval de la gestió acurada que l’AMB fa sobre aquests espais verds urbans. El fet més destacat és que tots els parcs han obtingut una valoració superior a 6 i que els usuaris, quan visiten els parcs, se’ls troben millor del que s’esperaven abans d’anar-hi. Aquest fet implica un augment important de la satisfacció ciutadana.

parc solidaritat tobogans gegants

Enguany, el Jardí Botànic Històric de Barcelona obté la millor valoració de tota la xarxa de parcs, amb un 9,04 (sobre 10) de valoració, seguit del parc de la Solidaritat i de Can Vidalet, ambdós  d’Esplugues de Llobregat, amb un 8,31 i un 8,28, respectivament.

parc can vidalet 04

Les conclusions provenen d’un estudi que l’AMB ha portat a terme durant els mesos d’abril, maig i juny, amb un total de 5.767 entrevistes presencials repartides entre 46 parcs metropolitans. En cadascun dels parcs s’han fet entre 100 i 150 entrevistes amb l’objectiu de garantir un 95,5% de nivell de confiança en l’estudi.

A banda de la satisfacció dels usuaris, l’informe també ens fa saber que les variables més ben valorades pels usuaris són la tranquil·litat, la proximitat, el disseny del parc, la gent que hi va (l’ambient), la jardineria, el mobiliari urbà i la neteja general. D’altra banda, l’informe exposa que els principals motius de la visita a aquests espais són: passejar i descansar, passejar el gos i passejar amb els nens.

M Jose Reyes. Parc de les Planes

La xarxa de parcs metropolitans (XPM)

La xarxa de parcs metropolitans està formada per 51 espais verds, repartits en 33 municipis, amb 2.973.723 m2 L’AMB, d’acord amb els ajuntaments metropolitans, en porta a terme la gestió integral: la vegetació, el mobiliari, les instal·lacions, els paviments i elements construïts, així com la promoció dels parcs a través de la dinamització d’activitats i propostes educatives.

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB