L’Ajuntament del Papiol activa accions contra el canvi climàtic

Imprimeix

Una prova pilot als barris del Trull i del Puigmadrona posarà en marxa el nou sistema de contenidors intel·ligents abans de final d’any

L’Ajuntament del Papiol està duent a terme una gran campanya sota el nom “En Clau Papiol” amb la finalitat de reforçar els hàbits i els comportaments responsables amb el medi ambient i aconseguir menys residus, més sostenibilitat i menys canvi climàtic.

Sota l’eslògan “Fem-ho en Clau Papiol, obrim-nos al futur!”, el consistori baixllobregatí proposa diferents accions que conviden a pensar globalment i a actuar localment; i fer a la ciutadania responsables d’una sèrie de problemes que demanen la implicació per part de tothom, col·lectivament i individual. Les accions compten amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i posen l’accent en la recollida selectiva dels residus, amb especial atenció en la fracció orgànica, així com en l’ús del transport públic. Una prova pilot als barris del Trull i del Puigmadrona posarà en marxa el nou sistema de contenidors intel·ligents abans de final d’any.

Captura de pantalla 2019 11 26 a las 8.46.28

Captura de pantalla 2019 11 26 a las 8.47.54

Residus orgànics

Es vol incrementar la recollida selectiva de la fracció de residus orgànics i, d’altra banda, reduir els residus impropis que la contaminen i que dificulten el compostatge, com les bosses de plàstic. Amb aquest objectiu, durant el 2020 s’obsequiaran les persones usuàries de la Deixalleria amb bosses d’escombraries compostables.

Em moc en Clau Papiol

Amb la voluntat d’incentivar una mobilitat més sostenible, es promou la combinació vehicle privat i el transport públic. Per això s’han introduït novetats a les zones de pàrquing a l’estació de Renfe del Papiol, amb prioritat per a les papiolenques i els papiolencs residents. El pàrquing s'incorpora dilluns 2 de desembre a la xarxa de P&R de l'AMB, on hi haurà places només per a residents.

estacio el papiol

Redacció / Fotos: Aj. El Papiol