Nova comunitat per a la transició energètica a Sant Boi de Llobregat

Imprimeix

Empreses dels polígons industrials locals han fet inversions per millorar l'eficiència dels seus consums

Crear una comunitat energètica que comparteixi esforços públics i privats per fer la transició de la ciutat cap a un nou model de generació i consum d'energia. Aquesta proposta de col·laboració que ha plantejat l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a representants del món empresarial del municipi durant l'acte de balanç del Pla de millora d'infraestructura i competitivitat dels polígons industrials 2015-2019.

Carhaus, Naeko Logistics SA, Grup T Automoció i Restaurant Diversus són les empreses que, en el marc d'aquest pla, s'han acollit a inversions públiques (finançades per l'AMB i per l'Ajuntament) per millorar l'eficiència energètica de les seves instal·lacions, amb mesures com la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Totes elles estan situades a la carretera comarcal C-245, al polígon industrial Salines.

Captura de pantalla 2019 11 22 a las 11.52.05

Les quatre empreses, que ja comparteixen una plataforma de monitorització, seguiment i control dels seus consums, han complert amb aquest projecte l'objectiu d'empoderar-se energèticament generant energia pròpia i millorant sensiblement l'eficiència energètica dels seus sistemes d'enllumenat i climatització, tot esdevenint 'edificis de consum gairebé 0' (nZEB).

Una futura 'comunitat energètica' permetria aprofitar aquests avenços per consolidar a la zona industrial de Sant Boi un pol especialitzat en l'autogeneració d'energia mtijançant la presència de plaques fotovoltaiques i en l'aprofitament dels excedents mitjançant punts de recàrrega per afavorir la mobilitat elèctrica al municipi.

L'acte de balanç del pla de millora dels polígons industrials es va celebrar el passat dijous, 21 de novembre, al centre d'innovació social CoboiLab, situat en un edifici que s'ha remodelat mitjançant aquest mateix pla.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Google Maps