El centre de Sant Vicenç dels Horts serà una zona per a vianants

El barri Vila Vella es tancarà al trànsit per reduir-hi la contaminació i crear-hi espais de passeig

El barri de Vila Vella de Sant Vicenç dels Horts es convertirà en una gran zona de vianants a partir del desembre gràcies a un projecte conjunt de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El procés de conversió en zona de vianants es farà en dues fases i servirà per delimitar el centre de la ciutat com a zona de baixa emissió, la qual cosa permetrà reduir-hi el volum de gasos contaminants. A més, s’hi guanyarà un gran espai de passeig i es dinamitzarà la zona amb una programació estable d’activitats al llarg de tot l’any.

Captura de pantalla 2019 11 18 a las 12.54.37

El primer pas perquè aquest projecte esdevingui realitat s’ha donat aquesta setmana, amb l’acceptació per part de la Junta de Govern del conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb el qual aquest ens durà a terme l’estudi i la prova pilot d’implantació d’una zona de baixes emissions al municipi que en aquest cas concret es realitzarà a Vila Vella. En una primera fase del projecte, que començarà aquest mes de desembre, es tancaran al trànsit els carrers de Mossèn Josep Duran, Francesc Moragas, Nou, Nadal, així com les places de Catalunya i Sant Jordi.

Captura de pantalla 2019 11 18 a las 12.59.21

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha explicat que “som un govern compromés amb el medi ambient i ja vam aprovar al Ple que declararíem l’emergència climàtica a Sant Vicenç dels Horts per promoure mesures de canvi d’hàbits i promoció de la sostenibilitat. Així, realitzem ara un pas importantíssim per reduir les emissions de gasos contaminants, a més que promovem la mobilitat sostenible i el comerç local al centre de la ciutat.”

Què és una zona de baixa emissió?

Són zones urbanes d’atmosfera protegida, establertes per l’Àrea Metropolitana i l’Ajuntament per reduir la contaminació, atès que excedir els límits de gasos establerts per llei provoca més de 3.000 morts prematures a l’any a l’entorn metropolità. A tot Europa hi ha més de 200 zones d’aquest tipus des de fa més de 20 anys. A l’entorn de Barcelona ja n’hi ha o estan en tràmit de crear-se. És el cas de Sant Boi, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Ripollet i Sant Cugat.

Hi podran accedir els vehicles?

Només podran circular per aquesta zona els vehicles que tinguin autorització. Podran obtenir permís per circular-hi els veïns i veïnes i les persones que acreditin que aparquen en aquesta zona malgrat no ser-ne veïns. També hi podran circular els vehicles professionals per realitzar tasques de càrrega i descàrrega (de 09.30 h a 11.30 h), el transport públic i els vehicles de serveis municipals i emergències. Per obtenir una autorització caldrà anar al SIAC (a la casa de la Vila) i sol·licitar-lo. Un cop fet això no caldrà posar cap distintiu al vehicle ni fer cap pas més.

Redacció / Fotos: Gooble Maps-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix