El riu Llobregat aportarà 120,5 hm3 a la reserva fixada per l’ACA

Les principals demandes entre l’octubre i el maig són per a l’abastament domèstic, en un període on la dessalinització guanyarà pes entre les diferents fonts d’abastament (prop de 27 hm3 en sis mesos)

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va celebrar ahir dimarts la comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat, un òrgan de participació que fixa la reserva d’aigua per als propers sis mesos en aquest àmbit. Entre els mesos d’octubre i maig es preveu una reserva d’aigua propera als 200 hm3, que es reparteix en 120,5 hm3 provinents de la conca del riu Llobregat i 77,4 hm3 de la conca del Ter.

Llobregat 4

La major part dels volums reservats per als propers sis mesos -173,6 hm3- són per al subministrament urbà (106,3 hm3 del Llobregat i 67,3 hm3 del Ter), mentre que es destinaran 24,3 hm3 per a satisfer les demandes de reg (10,1 hm3 del Ter i 14,2 hm3 del Llobregat). Aquestes dotacions garanteixen en tot moment el compliment dels cabals ambientals fixats en l’actual pla de gestió per al període 2016-2021.

Increment de l’aigua dessalinitzada

Les reserves del sistema Ter Llobregat es troben per damunt del 60% de la seva capacitat (368 hm3). Tot i que les pluges de les darreres setmanes han incrementat lleugerament els volums emmagatzemats, encara es continua, pràcticament, en una situació de prealerta per sequera.

Dessalinitzadora del Llobregat

Això ha provocat que en la comissió de desembassament s’hagi fixat una producció de 26,67 hm3 d’aigua dessalinitzada (19,6 de la planta del Llobregat i 7,1 hm3 de la Tordera) durant els propers sis mesos. L’objectiu és alentir el descens de reserves embassades, mantenint aquesta mesura ja potenciada a finals del mes de setembre.   

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix