La Fundació Formació i Treball recull a Cornellà 46.670 quilos de roba

Les dades suposen un augment de l’11% del volum del tèxtil recollit durant el primer semestre de 2019  als dotze contenidors instal·lats a la ciutat

La planta de reciclatge tèxtil de la Fundació Formació i treball, ubicada a Sant Esteve Sesrovires, ha rebut més de 6.500.000 quilos de roba durant el primer semestre de 2019, mentre que el primer semestre de 2018 el volum va ser 4.000.000 quilos. Aquestes dades suposen un increment del 63% en relació a l’any passat i un màxim històric en la recuperació de roba usada per part de Formació i Treball. L’augment de confiança i conscienciació ciutadana és un dels factors determinants que permet poder anar augmentar les xifres any rere any.

image022

Pel que fa a Cornellà de Llobregat, aquest any s’ha notat un lleuger ascens de l’11% arribant al 46.670 quilos de tèxtil donats durant el primer semestre de 2019 als dotze contenidors instal·lats a la localitat, amb una mitjana de 648 quilos de roba recollida per contenidor al mes (durant el mateix període de 2018 es van recollir 40.000).

Respecte als usos i destinacions, un 63% es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica.

No llencis la roba, dona-la!

Segons dades de l’informe presentat aquest any per l’European Sustainable Business Federation el 73% dels materials utilitzats per a la roba s'envien a abocadors o s'incineren i actualment, menys de l'1% del material utilitzat per produir roba és reciclat. La missió de la Fundació Formació i Treball és donar-li la volta a aquestes dades, reutilitzant la roba alhora que es genera oportunitats socials i laborals a persones que es troben en una situació de vulnerabilitat al nostre país.

entrega social

En aquest sentit des de la Fundació es vol conscienciar a la població de la importància de donar roba i no llençar-la. Un petit gest pot donar molt, pot significar l’oportunitat de trobar una feina per a una família, fer una formació professionalitzadora o fins i tot aconseguir una regularització. La roba que ja no es fa servir nodreix a la Fundació Formació i Treball per poder crear projectes socials inclusius. Des de la persona que recull la roba dels contenidors vermells o taronges, passant per les treballadores i treballadors de la planta de Sant Esteve Sesrovires -que fa la selecció del tèxtil per separar entre aquella que es pot reaprofitar i la que no-, fins al personal de la nostra cadena d’establiments Botiga Amiga; totes són persones treballadores amb un contracte d’inserció.

Redacció / Fotos: Formació i Treball

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix