Es destinen uns 500.000 d’euros per combatre els mosquits a la comarca

El Departament de Salut subvencionarà les despeses ocasionades per a la prevenció, el control poblacional i la vigilància al Baix Llobregat

El Departament de Salut subvencionarà el Consell Comarcal del Baix Llobregat per finançar les despeses ocasionades per a la prevenció, el control poblacional i la vigilància dels mosquits en aquesta comarca, incloent el port, l’aeroport i la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, l’ajut ascendeix a un import total de 465.000 euros.

El Servei de Control de Mosquits (SCM) fou creat el 1983 per la Corporació Metropolitana de Barcelona a iniciativa d’un grup d’ajuntaments del delta del Llobregat per tal de controlar les poblacions de mosquits en els seus termes municipals. L’any 1989, amb la creació del Consell Comarcal del Baix Llobregat, tingué lloc el traspàs efectiu del Servei a aquest Consell, l’àrea abastada implica aproximadament 25.000 ha de les quals 9.000 es troben en el delta.

953e411b93d6419612c5788a94041a76 mosquits

En aquesta zona conformada per l’activitat del riu Llobregat, hi coexisteixen indústries, zones turístiques, agrícoles i naturals que obliguen a un control de mosquits força complex i especialitzat.

El control que el SCM realitza es basa en mètodes de lluita integrada que, tot i assolint la màxima eficàcia, tenen un efecte mínim sobre el medi ambient. El concepte de lluita integrada inclou i combina en un mateix àmbit tots els recursos de lluita contra els mosquits: la lluita química, les modificacions físiques del medi, la lluita biològica i les accions culturals.

Redacció / Fotos: CCBLL-Arxiu-Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix