Sant Feliu obté quatre flors d’honor per primera vegada

Imprimeix

Lloret va acollir la gala anual de Viles Florides on Abrera, Martorell, Sant Boi i Sant Just Desvern també va aconseguir van ser distingits amb tres

El Teatre Municipal de Lloret de Mar va acollir la gala anual Flors d’Honor 2019 de Viles Florides on es van aplegar unes 300 persones. Aquest 2019 es va valorar un total de 133 municipis, dels quals 12 van ser reconeguts amb quatre Flors d'Honor, 50 amb tres, 52 amb dues d'aquestes distincions i 6 amb un guardó. Aquests són els premis amb què el moviment Viles Florides reconeix la feina dels municipis en l'àmbit del verd urbà i de la transformació de l'espai públic amb l'enjardinament dels espais verds.

3162208

Per primera vegada, Sant Feliu de Llobregat va ser distingit amb la quarta flor d'honor com a Vila Florida i s’afegeix a Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

EFfQ pRXoAI6oT4

D’altra banda, altres municipis del nostre territori que hi participen com Abrera, Martorell, Sant Boi de Llobregat i Sant Just Desvern van aconseguir tres flors d’honor, i Molins de Rei va obtenir dues.

El vicepresident de la CHOC, Joan Roig, es va felicitar pel nombre creixent de municipis adherits al projecte de Viles Florides i l’esforç de les institucions per la millora constant dels seus espais verds:  “És d’una satisfacció immensa veure el camí que les Viles Florides portem anys recorrent junts, decidits a fer de Catalunya un lloc idíl·lic per viure i visitar a través de les plantes, les flors, els jardins i tots els espais verds i naturals.”. D’altra banda, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, qui ha presidit l’acte d’entrega de les Flors d’Honor 2019, ha volgut felicitar un sector que “actua de nexe d’unió entre el món rural i el món urbà i ens ha d’ajudar a ser més conscients que no tenim país sense món agrari”. Per Jordà les distincions entregades avui “han de servir com a injecció de moral i un impuls més a seguir estimant i treballant els vostres oficis. Heu demostrat la vostra contribució a la construcció d’una societat més justa, sostenible i adaptada als canvis globals“.

Torre del Sol 072 1

La Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), com a organitzadors de la iniciativa Viles Florides, ha valorat molt positivament el progressiu augment de participació, que ha passat dels 66 de l'edició de 2015 als 134 actuals.

Redacció / Fotos: V.F.