Sant Vicenç dels Horts s’apunta al moviment Fridays for Future

Imprimeix

És l’únic municipi del Baix Llobregat on s’han programat activitats reivindicatives contra canvi climàtic aquest divendres 27 de setembre

Sant Vicenç dels Horts és un dels municipis catalans que participaran aquest divendres 27 de setembre en les mobilitzacions de milers de joves contra el canvi climàtic que s’està realitzant en més de 160 països del món. A més, és l’única localitat del Baix Llobregat, de moment, que forma part del Fridays for Future, el moviment liderat a nivell mundial per la jove activista Greta Thunberg.

con convocatoria sobre la expectativa as fue la marcha por el cambio climtico en la capital

Lluís Cusí, tècnic superior en energies renovables, explica que “som l'únic Fridays for Future de tot el Baix Llobregat (si tot va bé en els mesos que vénen esperem que es constitueixin més). Des de Fridays Sant Vicenç creiem que s'ha de començar a descentralitzar l'emergència climàtica (no únicament el focus de problema es troba en Barcelona, Tarragona, Girona o Lleida). En aquest sentit, la nostra comarca té molta feina i s'ha de reivindicar. No s'ha d'oblidar que en el Baix Llobregat, entre altres coses, tenim gran part  de les vies d’accés a Barcelona, l’aeroport o la cimentera més contaminant de Catalunya. És per tot això que des de Fridays for Future SVH vam decidir convocar aquest acte.”

2019092412155180507

2019092412155478876

Un acte que on hi ha previst diverses activitats reivindicatives a la plaça de la Vila. “Serà senzill, ja que no tenim ni els mitjans ni el poder de convocatòria que tenen les capitals de províncies. Això sí, serà un acte humil però potent, on esperem que molts vicentins i vicentines, i molts baixllobregatins i baixllobregatines hi participin”, diu Cusí.

Hi ha programat també la celebració, a partir de les 18 hores, d’un taller de cartells reivindicatius per a totes les edats i la signatura del manifest per a les entitats i particulars que vulguin afegir-se. D’altra banda, a les 18 hores, es farà l’acte central que consistirà, segons Lluís Cusí, “amb la lectura del manifest, un minut de silenci pel planeta terra i la foto de família.”

Redacció / Fotos: FfFSVH-Arxiu