Se celebren trenta anys d’observacions d’aus migratòries al Parc del Garraf

Imprimeix

L'equip directiu de l'espai natural ha programat una sèrie d'activitats obertes a tothom per a commemorar l'efemèride

Aquest any és molt especial per al Parc del Garraf. Se celebra el trentè aniversari de les observacions de la migració d'aus rapinyaires al seu pas pel massís. Per aquesta commemoració s’ha dissenyat una sèrie d'activitats obertes al públic per ajudar els ornitòlegs durant el seguiment d'enguany.

90420fe9 2ad4 4c00 a379 e7be968b8bf8

Així, les persones interessades poden acompanyar els ornitòlegs en el cens que realitzen tots els matins (de 10 a 15 h) des del mirador de Canópolis (Sitges) i que finalitza el 15 d'octubre. De fet, la participació de voluntaris en el seguiment de la migració durant aquests 30 anys ha esdevingut fonamental, ja que ha permès millorar substancialment l'eficàcia de l'observació i el coneixement sobre les espècies al seu pas per l'espai natural i per determinar alguns aspectes de la seva dinàmica i ecologia.

Altres propostes

El 28 de setembre, de 10 a 13 h, a la Pleta, l'oficina del Parc, s'organitzaran uns tallers per donar a conèixer el seguiment de la migració d'ocells i un d'anellament. I des de Canópolis hi haurà una observació comentada i alliberament de rapinyaires. L'activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

0000006346

El 6 d'octubre, també de 10 a 13 h, el Museu de Gavà organitza una jornada d'observació i xerrada sobre la migració des del mirador de Canópolis. Cal inscripció prèvia al Museu de Gavà.

L'11 d'octubre, de 16 a 20 h, tindrà lloc l'acte central de la celebració dels 30 anys de seguiment de la migració al Garraf amb una jornada tècnica on sis experts oferiran diferents ponències relacionades amb la migració en el territori català i estatal. L'acte tindrà lloc al Palau Maricel de Sitges.

Redacció / Foto: Aj. Begues-Eix Diari-DIBA