Sant Boi incentiva la recollida selectiva d’envasos pel telèfon mòbil

Imprimeix

L’Ajuntament se suma al projecte Reciclos, impulsat per Ecoembes i la Generalitat per millorar la taxa de reciclatge d’envasos i llaunes que van al contenidor groc

L’Ajuntament de Sant Boi va presentar ahir, en un acte públic, el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Mitjançant la mecànica del joc, la iniciativa connecta la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicla. La prova pilot es duu a terme als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa i és un reconeixement als bons resultats registrats a Sant Boi els darrers anys en la recollida selectiva d’envasos.

Reciclos Acte de presentació 5

Reciclos Acte de presentació 2

Com funciona?

Per participar a Reciclos cal registrar-se al web app https://santboi.reciclos.cat/, fer una fotografia a la llauna o a l’ampolla de plàstic que es vol reciclar -on es vegi clarament el codi de barres- i dipositar-la al contenidor groc mentre s’escaneja el codi QR que es trobarà al mateix contenidor. Un cop realitzades aquestes accions, la persona usuària rebrà uns punts anomenats ‘Reciclos’ que podrà bescanviar per premis (mitjançant sortejos periòdics), per fer una donació a una ONG o bé per participar en la campanya “Cap nen sense joguina”.

EExIXtNWkAEGkVx

Aquesta iniciativa està impulsada per Ecoembes, l’organització mediambiental que coordina el reciclatge d’envasos a tot el territori espanyol, i la Generalitat de Catalunya. S’emmarca dins el projecte pilot Reciclatge 5.0 que les dues organitzacions van donar a conèixer el passat mes d’abril i que es desenvolupa des de TheCircularLab, el centre d’innovació d’Ecoembes.

Reciclos Acte de presentació 1

Durant la seva intervenció en l’acte de presentació, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va explicar que “a la nostra ciutat estem treballant de la mà dels veïns i les veïnes per promoure una  recollida selectiva dels residus que ens permeti tenir una ciutat millor, preservar el nostre entorn i seguir lluitant contra el canvi climàtic”. D’altra banda, la coordinadora d’Ecoembes a Catalunya, Gemma Arroyo, va afirmar que “fa molts anys que la nostra organització s’ocupa de millorar la recollida selectiva dels envasos, però ens agrada innovar i buscar noves maneres de fer-ho encara millor, com ho és el projecte Reciclos.”

Durant els mesos d’estiu va començar la prova pilot, que finalitzarà el mes de desembre. En acabar, s’estudiaran els resultats obtinguts i es valorarà la seva continuïtat i ampliació. D’aquesta manera es posa a disposició dels veïns i les veïnes una eina per millorar la qualitat i la quantitat d’envasos que es reciclen.

Amb la posada en marxa d’aquest projecte, Ecoembes segueix apostant per Catalunya per portar a terme projectes d’innovació circular controlats, amb l’objectiu de proporcionar millores sostenibles al territori català amb un projecte d’economia circular.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat