La vespa asiàtica arriba a Torrelles de Llobregat

Imprimeix
No és una espècie perillosa per a la salut i el benestar humà i ha aixecat una gran preocupació entre la població del municipi
Després de la detecció d'alguns exemplars de vespa asiàtica al municipi, l'Ajuntament de Torrelles de Llobregat vol apaivagar la preocupació de la ciutadania donant tot tipus d'informació. La vespa asiàtica no és perillosa per a la salut i el benestar humà, però si pot ser un risc per a la biodiversitat i l'apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i durant l'època de cria, caça centenars d'abelles diàriament per a alimentar les seves larves.
vespa2

Aquesta espècie no és més agressiva que les vespes autòctones ni les seves picades són més doloroses ni més perilloses. Per aquest motiu, en cas d'una picada, cal actuar igual com amb una picada o mossegada d'un altre insecte. Així mateix, si es detecta un niu, es recomana mantenir-se a una distància mínima de cinc metres, ja que només ataquen si se senten amenaçades. 

En cas de detectar un exemplar o un niu, cal trucar al cos d'agents rurals en el telèfon 93 561 70 00 i posar-se en contacte també amb l'Ajuntament de Torrelles trucant al 93 689 00 00 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Redacció / Fotos: Arxiu