L’ACA vol millorar la recàrrega de les aigües subterrànies del Llobregat

Imprimeix

Es contempla una inversió superior als 700.000 euros per a la millora del sistema de les basses de Sant Vicenç dels Horts

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha definit una sèrie de mesures per a millorar el funcionament de les basses de Sant Vicenç dels Horts i millorar així la recàrrega de les aigües subterrànies en el tram final del riu Llobregat. Aquestes basses són un element important per a la recàrrega d’aigua de l’aqüífer de la Vall Baixa i el delta del Llobregat, una reserva estratègica per a l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot en períodes de sequera.

L’ACA ha posat a informació pública al projecte, que es podrà consultar fins a principis de setembre a la seu de l’Agència a Barcelona, als ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Molins de Rei i Pallejà, i també per via telemàtica.  

Pressupost

Les basses de Sant Vicenç dels Horts no estan encara a ple rendiment, tot i que des de 2010 s’han dut a terme una sèrie de proves pilot de recàrrega que han servit per definir les actuacions previstes en aquest projecte i que estan pressupostades en més de 700.000 euros.

388c787a 6bad 4513 b442 608b78b2deb7

L’objectiu del projecte és definir a nivell constructiu les infraestructures necessàries per dotar les basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts amb recurs provinent del riu Llobregat i aigua regenerada amb un volum, cabal i qualitat d’aigua que permeti el seu màxim aprofitament i correcte infiltració a l’aqüífer. També es contempla equipar les basses perquè la gestió del sistema hidràulic es pugui dur a terme mitjançant una estructura de comunicacions i d’un sistema de telecontrol que permeti l’accionament automàtic i local.

L’execució de les obres definides en el present projecte permetrà, per tant, l’entrada en servei a ple rendiment de les basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts.

Redacció / Fotos: ACA-Aj. SVH