Ecologistes contra Eurovegas:‘Només generarà beneficis a la multinacional’

Imprimeix

Així s’ha expressat una plataforma contrària a Eurovegas que reuneix 50 organitzacions ecologistes catalanes, com SOS Delta del Llobregat, WWF, Ecologistes en Acció i Depana, que rebutja amb contundència un projecte que, segons han afegit en un comunicat, perpetua un model de creixement basat en l'especulació urbanística i financera.

La plataforma considera que "el secretisme amb què la Generalitat negocia amb l'empresa responsable del projecte suposa una actitud indigna d'un govern democràtic",

Els ecologistes han assegurat que el macrocomplex de casinos comporta un augment de la ludopatia, la drogadicció, la màfia i la prostitució i han indicat que l'estat de Nevada, on hi ha Las Vegas, "és el primer a taxes d'atur i el tercer en criminalitat violenta de tot EEUU".

Vulneració de la planificació urbanística

A més, critiquen que la instal·lació del complex a Barcelona suposaria una vulneració de la planificació urbanística i territorial desenvolupada al Delta del Llobregat en els últims 30 anys.

Pel que fa a l’economia, els ecologistes posen en dubte que Eurovegas pugui generar 260.000 llocs de feina. “Els quatre complexos que té la companyia al món, donen feina només a 36.000 persones”, han apuntat.

"Les xifres que es prometen són senzillament impossibles. És lamentable com s'està utilitzant la desesperació de la població en atur per justificar socialment el projecte", han criticat. Redacció | Foto: Arxiu