Protecció Civil demana extremar precaucions en el medi natural

Imprimeix

Els ajuntaments han activat el protocol d’actuació per tal d’arribar a col·lectius amb factors personals de risc més elevats

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid amb valors de temperatura per sobre de la mitjana per demà dimarts 23 de juliol 2019 i que en principi es pot perllongar fins dijous 25 de juliol 2019, sobretot a l'horari entre 12 i 18 hores. La predicció indica que s'arribaran a valors de temperatura màxima d'entre 35 °C i 40 °C.

El comitè tècnic del Pla PROCICAT, que es troba en fase d’Alerta per la tercera onada de calor d’aquest estiu i que està afectant Catalunya fins aquest dijous. Durant la reunió s’ha acordat també posar en prealerta el pla INFOCAT pel risc d’incendi a molts punts del país. Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal.

450 auto foto noticies foto noticies salut 2019 05 25 onada calor 1

D’altra banda, els ajuntaments baixllobregatins han activat el protocol d’actuació per tal d’arribar a col·lectius amb factors personals de risc més elevats (principalment gent gran, nadons, persones amb discapacitat, persones que viuen soles i persones amb malalties cròniques).


Redacció / Fotos: Arxiu