El Prat, Gavà i Castelldefels participen en el projecte Zero Beach

Imprimeix

L’objectiu és recuperar la salut de les platges d’aquests municipis i dissenyar protocols de prevenció de deixalles marines i residus orgànics

Durant el mes de juliol s’inicien mesures per recuperar la salut de les platges baixllobregatines, engegant un pilot a les de Castelldefels, Gavà i el Prat de Llobregat. Zero Beach és un projecte organitzat per l’associació eco-union i la fundació Rezero que té com a objectius dissenyar protocols de prevenció de deixalles marines i residus orgànics a platges catalanes. Dins del marc del projecte i durant els dies 28 de juny, 12, 19 i 26 de juliol es realitzaran diverses categoritzacions de residus trobats a les platges dels tres municipis de la nostra comarca.

burilles 100719

Aquestes categoritzacions es realitzaran a cada municipi, abans i després de l’aplicació d’un seguit de mesures per a la prevenció de residus en platges, amb l’objectiu de poder analitzar quin ha estat el seu efecte.

Al projecte Zero Beach es desenvoluparan un seguit d’accions de prevenció de residus i de sensibilització dels usuaris de les platges que tindran lloc des del 8 fins al 26 de juliol. La duració de les campanyes serà d’una setmana per municipi.

international coastal cleanup day 800x430

Des de les dues entitats organitzadores del projecte encoratgen a les persones voluntàries a formar part d’aquest procés i continuar “avançant cap a una societat residu zero que s’extengui fins a les nostres platges.”

Per assistir cal confirmació prèvia al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Les dates són les següents:

28 de juny – primera caracterització El Prat de Llobregat
28 de juny – primera caracterització Castelldefels
12 de juliol – primera caracterització Gavà
12 de juliol – segona caracterització El Prat de Llobregat
19 de juliol – segona caracterització Gavà
26 de juliol – segona caracterització Castelldefels

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Gavà