Millora el sanejament de les aigües residuals a Vallirana

Imprimeix

El conveni entre l’ACA i l’Ajuntament contempla el sanejament del nucli de Can Julià, finançat per l’Agència amb un import de 141.000 euros i executada pel consistori

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Vallirana han signat un conveni per a millorar la gestió del sanejament de les aigües residuals en aquest municipi del Baix Llobregat. L’acord determina els mecanismes per dur a terme les obres de sanejament del nucli de Can Julià, la cessió de l’explotació del sistema de sanejament del Lledoner i l’assumpció del finançament de la gestió del sistema de sanejament del Mas de les Fonts i els col·lectors de Sant Feliu.

El sistema de sanejament del nucli de Can Julià és una actuació que durà a terme el consistori baixllobregatí i que serà finançada per l’Agència, amb un pressupost de 141.000 euros. En aquest acord també es determina que l’ACA atribuirà els recursos financers necessaris per a garantir el funcionament de la depuradora de Mas de les Fonts i dels col·lectors del sector de Sant Feliu.

5dd9faf7 d6b5 4f0c 9b54 2670da4aeba9

Finalment, el conveni també estableix que l’Ajuntament de Vallirana passi a ser l’administració gestora del sistema de sanejament d’El Lledoner.

Col·laboració

Amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Vallirana assumeix la competència en la gestió i explotació dels diferents sistemes de sanejament existents en el municipi, apropant així la gestió i articulant una bona coordinació entre administracions, amb el propòsit de beneficiar uns serveis adequats a la ciutadania.

La comarca del Baix Llobregat disposa de 12 sistemes de sanejament en funcionament que donen servei al 95% de la seva població. Pel que fa a Catalunya, actualment hi ha 519 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals de més del 97% de la població catalana.

Redacció / Fotos: ACA-Aj. Vallirana