Millora el sanejament de les aigües residuals a Vallirana

El conveni entre l’ACA i l’Ajuntament contempla el sanejament del nucli de Can Julià, finançat per l’Agència amb un import de 141.000 euros i executada pel consistori

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Vallirana han signat un conveni per a millorar la gestió del sanejament de les aigües residuals en aquest municipi del Baix Llobregat. L’acord determina els mecanismes per dur a terme les obres de sanejament del nucli de Can Julià, la cessió de l’explotació del sistema de sanejament del Lledoner i l’assumpció del finançament de la gestió del sistema de sanejament del Mas de les Fonts i els col·lectors de Sant Feliu.

El sistema de sanejament del nucli de Can Julià és una actuació que durà a terme el consistori baixllobregatí i que serà finançada per l’Agència, amb un pressupost de 141.000 euros. En aquest acord també es determina que l’ACA atribuirà els recursos financers necessaris per a garantir el funcionament de la depuradora de Mas de les Fonts i dels col·lectors del sector de Sant Feliu.

5dd9faf7 d6b5 4f0c 9b54 2670da4aeba9

Finalment, el conveni també estableix que l’Ajuntament de Vallirana passi a ser l’administració gestora del sistema de sanejament d’El Lledoner.

Col·laboració

Amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Vallirana assumeix la competència en la gestió i explotació dels diferents sistemes de sanejament existents en el municipi, apropant així la gestió i articulant una bona coordinació entre administracions, amb el propòsit de beneficiar uns serveis adequats a la ciutadania.

La comarca del Baix Llobregat disposa de 12 sistemes de sanejament en funcionament que donen servei al 95% de la seva població. Pel que fa a Catalunya, actualment hi ha 519 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals de més del 97% de la població catalana.

Redacció / Fotos: ACA-Aj. Vallirana

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix