Arrenca el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals

Imprimeix

La comarca del Baix Llobregat, amb importants zones de boscos, tindrà el seu dispositiu especial per evitar aquest estiu el foc

Aquest divendres 14 de juny comença el dispositiu d'informació i vigilància contra incendis forestals que la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF) entre els quals hi ha la comarca del Baix Llobregat. El Pla, que estarà en actiu fins al 30 d'agost, inclou un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d'incendi, a càrrec de 259 persones, entre informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

4235e428 94e4 4c91 af53 1b47810f3dee

En aquesta edició del 2019, els mitjans humans del PVI el constitueixen 259 persones, de les quals 38 són guaites situats en 18 punts de vigilància fixa, 182 informadors amb vehicle per recórrer un total de 91 rutes, 33 operadors de telecomunicacions i sis responsables de control. El pressupost global que aporta la Diputació de Barcelona al Pla és de 2,27 milions d'euros.

El conjunt de la demarcació es divideix en tres sectors de prevenció, que engloben l'equivalent a tres o quatre comarques, en cada un dels quals hi ha centres de control ubicats a parcs de bombers de la Generalitat. En aquests centres de comunicacions hi ha un operador que està permanentment en contacte amb els punts de vigilància fixa i amb les diferents unitats mòbils d'informació i vigilància.

d7afa36e 8e95 44b0 aeca a2089719e6c5

En relació a les unitats i punts de vigilància a la nostra comarca estaran ubicats a Collbató/Esparreguera, Abrera/Olesa, Castellví de Rosanes/Martorell/Sant Esteve Sesrovires/Sant Llorenç d’Hortons, Corbera/Pallejà/La Palma de Cervelló/Sant Andreu de la Barca, Cervelló/Vallirana, Sant Vicenç dels Horts/Santa Coloma de Cervelló/Torrelles, Sant Boi /Sant Climent /Viladecans i Begues/Castelldefels/Gavà.

D’altra banda, la vigilància fixa en el Sector de Prevenció de la Metropolitana Sud estarà ubicada a Gavà (La Desfeta, Parc del Garraf).

Període i horari del PVI

La campanya PVI 2019 es desenvoluparà entre el 14 de juny i el 30 d'agost de 2019. Al Baix Llobregat se centrarà en el Parc del Garraf. L'horari cobreix les hores de màxim perill d'incendi forestal i és el comprès entre les 12.30 i les 19.30 hores, durant tots els dies de la setmana del període establert. Els responsables de control començaran el 2 de maig i acabaran el 28 de setembre i els operadors de suport a la coordinació començaran el 2 de maig i acabaran el 27 de setembre.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona