Sant Boi renova 1.100 punts de l'enllumenat públic amb tecnologia LED

Imprimeix

L’Ajuntament vol augmentar l'eficiència energètica i millorar l'espai públic, especialment en carrers de molta afluència i en places i parcs infantils

L'Ajuntament  de Sant Boi de Llobregat ha dut a terme una important renovació dels punts de l'enllumenat públic del municipi. L'actuació, realitzada al llarg dels darrers mesos, ha afectat 1.102 llumeneres (un 10% del total de l'enllumenat públic). Totes les llumeneres de pàmpol esfèric i làmpada de vapor de sodi s'han canviat per llumeneres de pàmpol decoratiu i làmpada de díode emissor de llum (LED). Aquest darrer sistema és més eficient i ocasiona menys contaminació lumínica.

Canvi climàtic

La renovació de l'enllumenat públic amb LED és una important contribució a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de la seguretat i de la qualitat de l'espai públic de Sant Boi. El funcionament de les noves llumeneres comportarà un estalvi anual de 465.000 kWh en electricitat, la qual cosa es traduirà també en un estalvi econòmic de 60.000 euros l'any i en l'emissió a l'atmosfera de 182 tones menys de CO2.

La millora ha beneficiat tots els districtes de la ciutat i alguns dels carrers amb un flux més elevat de vianants i vehicles, com ara Riera Basté, la ronda de Sant Ramon, Pau Casals, Girona o Eusebi Güell. També s'ha substituït l'enllumenat de nombroses places i parcs infantils i de tots els jardins interiors del barri de Camps Blancs.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi