Tanca el II Festival de Cinema Natura de Cervelló amb èxit de públic

Imprimeix

El millor curt local ha estat el titulat ‘Jordi i Marc Cervelló’, mentre que millor Mòbil film fou per ‘Tocant abelles i borinots’

Punt final a la segona edició del Festival de Cinema Natura de Cervelló. Al llarg dels cinc dies que ha durat l’esdeveniment, l’assistència al Centre Cívic l’Ateneu es pot xifrar en unes 120 persones diàries de mitjana, destacant el dimecres i el diumenge que va augmentar fins a 200 espectadors. Els organitzadors destaquen també la internacionalització i l’alta qualitat dels vuit curts participants en la selecció oficial  i de les cinc pel·lícules projectades amb temàtica relacionada amb la natura i el medi ambient.

foto votacions festival cinema per web

Les novetats introduïdes en les categories d’aquest any, el premi al millor curtmetratge rodat a Cervelló i la categoria de gravacions fetes amb mòbil, han rebut molt bona acollida del públic i s’ha presentat peces molt interessants. El millor curt local ha estat el titulat Jordi i Marc Cervelló i els seus autors van rebre el premi de la mà del director del Festival, Roc Checa.

Captura de pantalla 2019 06 04 a las 16.40.00

Captura de pantalla 2019 06 04 a las 16.38.55

El trofeu a millor Mòbil film, lliurat per la regidora de Cultura en funcions de l’Ajuntament, Montse Canas, va ser per Tocant abelles i borinots. A la selecció oficial dels curtmetratges, el premi del públic se’l va endur  Els tres últims refugis, recollit pel director Jesús Àngel Prieto de la mà de l’alcalde en funcions, José Ignacio Aparicio. El guardó del jurat, entregat per la directora de cinema Sílvia Quer, va anar a parar al curt Encantos, la magia del Páramo i el va recollir Carolina Mantilla.

I per últim, el reconeixement especial cap a l‘adolescent sueca Greta Thunberg, per la  seva feina de conscienciació als adolescents davant dels perills del canvi climàtic, va quedar representat en la figura del periodista Jordi Vilardell, qui va glossar la seva figura i la tasca que està fent a escala mundial en favor del medi ambient. Aquest premi honorífic es farà arribar a l’homenatjada a casa seva.

El Festival d’enguany, que ha ampliat el nombre de dies, ha comptat amb la implicació de diverses entitats locals per organitzar activitats paral·leles com una exposició de fotografia de Segle Nou, una xerrada sobre energies alternatives amb Cervemakers i una caminada per visitar punts emblemàtics de la natura del territori de la mà de Gaudim Cervelló.

A més, el Festival ha tingut aquesta edició un vessant reivindicatiu i de conscienciació important i sota el lema “Tot el que pots somiar, tot el que cal despertar” ha fet palesa la necessitat d’aprendre a cuidar i respectar el medi ambient i el patrimoni que ens envolta.

Redacció / Fotos: Aj. Cervelló