Proves per a la millora ambiental del tram final del riu Llobregat

Imprimeix

Entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’aportarà aigua regenerada a l’alçada de l’assut de Molins de Rei, provinent de l’Estació de Regeneració d’Aigua de la depuradora del Baix Llobregat

 

Des d’inicis d’aquest mes de juny s’estan realitzant proves destinades a millorar la qualitat mediambiental del riu Llobregat, en el seu tram final. Entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’aportarà aigua regenerada al riu a l’alçada de l’assut de Molins de Rei, amb l’objectiu d’avaluar les possibles millores en la qualitat de l’aigua d’aquest curs fluvial.

Aquesta Estacio Regeneradora Aigues Llobregat 2138796128 58817418 1500x1001

Es preveu, per tant, que el 50% del cabal del riu Llobregat des de Molins de Rei fins a la seva desembocadura, sigui d’aigua regenerada produïda a l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) de la depuradora del Llobregat. La mesura, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i, serà implementada a través de l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb la col·laboració del Departament de Salut  i de l’operador Aigües de Barcelona.

Millora qualitativa

Es durà a terme una campanya de monitoratge per fer un seguiment de la qualitat del riu arran de l’aportació de l’aigua regenerada en el tram final del riu. Cal tenir en compte que la mesura està contemplada en el conveni signat per l’ACA i l’AMB a principis de 2018 per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada en el tram final del Llobregat i que dona continuïtat als treballs duts a terme per un comitè de dotze experts constituït a finals de 2018, amb l’objectiu d’estudiar  l’aportació de l’aigua regenerada com una mesura per a incrementar els cabals i la disponibilitat dels recursos hídrics al tram final del riu.

Redacció / Fotos: Arxiu