Arriba la segona edició de la Bioblitz metropolità aquest diumenge

Imprimeix

És una activitat que consisteix a censar la biodiversitat urbana als parcs i les platges metropolitans

L'AMB organitza aquesta jornada de ciència ciutadana i recerca naturalista perquè la gent tingui ocasió de conèixer i valorar la gran biodiversitat urbana de l'entorn. L'oferta lúdica compta amb una quarantena de propostes molt diverses, i l'enfocament dels censos d'espècies s'adapta a les particularitats de cada espai natural. Per exemple, es farà identificació d'ocells a Can Mercader, al Botànic Històric, a Can Rigal i a la platja de Castelldefels. També serà important l'inventari de papallones al Turonet i al parc de Can Lluc, així com l'anellament científic al parc de la Torre-Roja, o diferents observacions d'invertebrats a la platja de Montgat o al parc de les Palmeres.

180520 BioblitzCervello 3091 Robert Ramos

Les activitats, que estan obertes a tothom i no requereixen inscripció prèvia, es poden consultar al web http://www.amb.cat/es/web/territori/actualitat/campanyes/bioblitz-metropolita, que també conté la recopilació de totes les fitxes específiques per a cada activitat.

Maria Jose Reyes

Què és?

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer recompte d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Es pretén que la gent visqui en primera persona la feina de camp que fan els científics i, alhora, acostar el coneixement científic a la societat d'una manera senzilla, didàctica i pedagògica, a través de l'experimentació. Es tracta d'un aprenentatge que situa les persones al centre, en el qual nens i adults se senten involucrats i recullen informació que a posteriori pot ser molt útil per a investigacions científiques.

180520 BioblitzCervello 3022 Robert Ramos

En aquest sentit, totes les dades obtingudes durant aquesta jornada es bolcaran a les plataformes Ornitho i/o Ocells del Jardí de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i també quedaran recollides al web de l'AMB a través del visor de fauna: http://amb.ico-apps.org/amb

Més de 1.200 participants

En la primera edició del Bioblitz, que va tenir lloc el passat 20 de maig del 2018, hi van participar més de 1.200 persones. En total, es van fer més de 1.000 observacions: 839 de fauna i 165 de flora, i es van identificar 188 espècies diferents, 41 de les quals protegides.

Redacció / Fotos: Arxiu