Els edificis públics d’Olesa tenen una alta qualificació energètica

Imprimeix

La nova comissaria de la Policia Local també s’està fent amb un sistema constructiu i materials que la faran altament sostenible

Les instal·lacions públiques d’Olesa de Montserrat tenen uns alts nivells d’eficiència energètica, segons un estudi emmarcat en el Laboratori SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya, i dut a terme al municipi com a prova pilot, i durant tres mesos, per l’empresa Doxser. L’Ajuntament d’Olesa va engegar aquesta prova pilot amb l’objectiu d’analitzar la situació actual dels edificis públics i trobar la manera més eficient de controlar les seves instal·lacions i actius. De fet, a banda de l’estudi del Laboratori SmartCatalonia, l’Ajuntament d’Olesa també va encarregar un a la Diputació de Barcelona, que es va estudiar els edificis de la Casa de Cultura i l’escola Mare de Déu de Montserrat.

Els resultats obtinguts fan palès que el consum global dels edificis públics presenta uns perfils molt optimitzats. Tanmateix, l’estudi ha detectat marge de millora en la gestió de consums del municipi, demostrant que és possible un estalvi del 8% en la despesa global d’energia. Amb aquesta informació, l’Ajuntament d’Olesa podrà planificar en un futur l’aplicació de solucions per potenciar la sostenibilitat mediambiental i l’eficiència dels equipaments.

nova comissria de la policia local d olesa 5

L’Ajuntament d’Olesa vol aprofitar els estudis realitzats al municipi per aplicar mesures per tal que els edificis públics siguin cada vegada més eficients energèticament. Es tracta d’un objectiu que es marca també per als nous edificis que s’estan projectant o construint. Aquest és el cas especialment de la nova comissaria de la Policia Local.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat