Sant Boi s'adhereix al Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia

Imprimeix

El compromís implicar la reducció a la ciutat en un 40% abans de l’any 2030 les emissions a l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle

 

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adhesió de Sant Boi de Llobregat al nou Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia.  Aquesta decisió implica un compromís per reduir a la ciutat en un 40% abans de l'any 2030 les emissions a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle.

5967efaeb76bfb48b15257ea5bc9b802ac944d4d

Sant Boi de Llobregat es va adherir l'any 2008 al Pacte d'alcaldes impulsat per la Comissió Europea, que comportava mesures per reduir les emissions en un 20% abans de l'any 2020 mitjançant actuacions de millora de l'eficiència energètic i promoció de l'ús de fonts renovables d'energia.

Mitigació i adaptació

El nou Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia comporta l'actualització d'aquell compromís, la definició d'un objectiu més ambiciós (reduir les emissions en un 40% en comparació amb les xifres registrades l'any 2005) i la incorporació de mesures no només per mitigar els possibles efectes del canvi climàtic, sinó per adaptar-se als seus impactes (com les onades de calor, els incendis forestals o les plagues d'insectes).

En l'àmbit local, l'adhesió al nou Pacte d'alcaldes i alcaldesses obre el camí per elaborar un pla local d'actuació global (el futur Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima), que es desglossarà en dos plans específics: un Pla local d'adaptació al canvi climàtic (amb el suport de l'AMB) i un Pla local de mitigació (amb el suport de la Diputació de Barcelona).

 fotos medi ambient primaveraSR02

Aquests nous plans configuraran les actuacions que l'Ajuntament durà a terme durant els propers 10 anys per fer front a l'emergència climàtica i preservar i millorar els valors ambientals del municipi.

Entre els objectius del nou pacte impulsat per la Comissió Europea també hi ha promoure l'accés a una energia segura, sostenible i socialment assequible a tota la ciutadania, tot promovent accions per reduir les situacions de pobresa energètica.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi