L’Ajuntament de Torrelles prohibeix l’accés a les coves de Can Riera

El consistori vol conservar i preservar el fràgil espai natural de gran valor geològic i que compta amb la presència d’espècies vegetals en risc d’extinció

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha decidit prohibir l’accés a les coves de Can Riera i ha establert un seguit de mesures amb l’objectiu de conservar i preservar el fràgil espai natural. La decisió s’ha pres després de les últimes publicacions als mitjans de comunicació i a les xarxes socials animant a visitar les coves de Can Riera, que han provocat un important augment de les persones visitants a la delicada zona natural.

coves can riera torrelles 705x470

Bé d’Interés Local

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, conjuntament amb la propietat i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, ha decidit declarar la zona com a Bé d’Interés Local, establint així les mesures de protecció i conservació necessàries per a la seva preservació. Mentre s’estudien les mesures reguladores d’accés a la zona, l’Ajuntament de Torrelles prohibirà l’accés a les coves de Can Riera així com la circulació de vehicles motoritzats no autoritzats pels camins pròxims a la zona.

act256785702

Incloses dins la Xarxa Natura 2000 i la zona PEIN, les coves de Can Riera tenen un gran interès geològic i són una zona de nidificació d’aus. Recentment, s’ha detectat també la presència d’espècies vegetals en risc d’extinció. Les coves són especialment interessants per les seves espectaculars erosions i el contrast que ofereix el color vermell intens de la seva roca amb l’abundant vegetació dels boscos que les envolten.

Redacció / Fotos: Frank Moran-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix