Sant Boi participarà en programa d'intercanvi contra el canvi climàtic

Imprimeix

La ciutat baixllobregatina compartirà experiències d'eficiència i resiliència amb la localitat portuguesa de Braga

Sant Boi de Llobregat és una de les dotze ciutats europees seleccionades per la Unió Europea per participar en un programa d'intercanvi per mitigar els efectes del canvi climàtic. La iniciativa s'inscriu en el Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic. La nostra ciutat compartirà experiències amb la localitat portuguesa de Braga.

Braga Enginyeria natural contra incendis

D'entre les més de 60 sol·licituds rebudes, la Unió Europea ha seleccionat els dotze ajuntaments que prendran part al Covenant of Mayors 2019 Twinning Programme, sota la coordinació del Ministeri de la comunitat germanoparlant de Bèlgica i de l'Agència de l'Energia de Xipre. Els municipis escollits intercanviaran experiències de dos en dos: Braga (Portugal) amb Sant Boi (Espanya); Nice Metropole (França) amb Vílnius (Lituània); Turku (Finlàndia) amb Bologna (Itàlia), Ath (Bèlgica) amb Saldus (Letònia), Figueira de Foz (Portugal) amb L'Aquila (Itàlia) i Smiltene (Letònia) amb Milos (Grècia).

Experiència

En l'intercanvi amb Braga, Sant Boi aportarà les seves experiències en àmbits com la gestió forestal sostenible contra els incendis, l'eficiència energètica o la recollida selectiva de residus. Aquestes experiències tenen impacte principalment en la mitigació del canvi climàtic. Per la seva part, Braga pot ajudar Sant Boi a aplicar mesures que contribueixin a l'adaptació al canvi climàtic. En especial, donarà a conèixer les seves actuacions reeixides en àmbits com la gestió de l'aigua o la mobilitat elèctrica.

D3oKimyWAAAKUAf

Visita

Una delegació de l'Ajuntament Sant Boi ha fet recentment una visita a la ciutat portuguesa de Braga en el marc d'aquest projecte finançat per la Unió Europea que ajudarà a assolir l'objectiu de reduir en un 40% de cara a l'any 2030 de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

D3oKpy7X4AALi5l

Durant aquesta primera visita, s'han pogut conèixer 'in situ' actuacions com una platja fluvial amb bandera blava al riu Duero, l'electrificació de la flota d'autobusos, un dispositiu de seguiment de la qualitat de l'aigua fluvial en temps real o la creació d'un sistema d'enginyeria natural per evitar moviments de terra i facilitar la regeneració del bosc després d'un incendi (a la fotografia). Una delegació de Braga visitarà també Sant Boi durant la primavera de 2020.

Redacció / Fotos: J. P.