El Bosc dels Infants de Sant Joan Despí es fa més gran

Més d'un centenar de famílies van participar en una nova plantació amb un centenar d'àlbers, freixes i salzes blancs

El Bosc dels Infants, a la ribera del riu Llobregat al seu pas per Sant Joan Despí, ha tornat a créixer. Ahir diumenge 7 d'abril al voltant de 125 infants nascuts als anys 2014, 2015 i 2016, acompanyats de les seves famílies, van plantar 125 àlbers, freixes, salzes blancs i tamarius que han ampliat la zona del Bosc dels Infants ubicada al costat del viaducte de l'AVE.

D3jm4g4WAAI uyo

El  bon temps va permetre finalment que es pogués realitzar aquesta plantada que cada dos anys amplia aquest Bosc dels Infants, una iniciativa que  es va començar a fer l'any 2007 com a proposta del Consell d'Infants de Sant Joan Despí. L'objectiu de la plantada és millorar l'entorn de la ribera del riu Llobregat amb la plantació d'espècies autòctones alhora que promoure l'educació ambiental per tal que des de ben petits els infants coneguin l'espai i contribueixin amb la seva acció a la restauració de l'entorn.

zona de plantada

infant plantant

Així, durant tot el matí, les famílies van plantar 125 arbres d'espècies típiques d'un bosc de ribera com ara àlbers, freixes o salzes blancs a més a més d'algunes plantes arbustives com tamarius. Paral·lelament a la plantació, els petits i petites van poder participar en tallers de temàtica mediambiental per conèixer millor els animals del riu, la fauna, la flora, etc. Com ja és una tradició, els nens i les nenes del Consell d'Infants actual també hi van plantar el seu arbre.

taller mediambiental

D3jm4g2WkAAuRaR

La primera plantada del Bosc dels Infans es va dur a terme l'any 2007. Des de llavors i cada dos anys es convida a les famílies amb nens a partir dels tres anys perquè col·laborin en fer més gran aquest espai que s'ha n’anat renaturalitzant en els darrers anys. En aquests 12 anys s'han plantat al voltant de 1.400 arbres i arbustos.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix