L'empresa Ciments Molins aposta per la lluita contra el canvi climàtic

En la seva memòria del 2018 consta diverses accions per minimitzar el seu impacte ambiental a l’entorn natural

Segons el grup associat Ciments Molins, l’any passat va desenvolupar diverses actuacions destacades de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a la localitat de Sant Vicenç dels Horts. Així es va posar de manifest en la primera reunió de la Comissió de Seguiment del conveni de col·laboració entre l'ajuntament d'aquesta població i Ciments Molins Industrial.

grupo ciments molins

Actuacions
En una memòria lliurada al consistori consten les accions desenvolupades en matèria de formació i de comunicació, així com les relacionades amb la minimització de l'impacte ambiental i la protecció de l'entorn natural. En aquest apartat destaca sobretot l'inici dels treballs de demolició de la fàbrica vella, però s'han registrat actuacions que inclouen des de la instal·lació de punts de recàrrega per al foment de l'ús del vehicle elèctric, la participació d'escolars en un programa de restauració de la pedrera la Fou (Vallirana) o la presentació d'una Guia de Bones Pràctiques per al maneig segur de combustibles alternatius. Una operativa, aquesta, que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i aporta una solució eficaç i segura per a la gestió de residus.

Reconeixement, donacions i patrocini

Durant una trobada amb l'ajuntament, el consistori baixllobregatí va reconèixer el valor de les activitats en RSC per part de l'empresa i expressà el seu interès per continuar aquesta trajectòria en els àmbits de l'educació, la formació professional, l'ocupació, l'activitat econòmica i empresarial i la projecció de la ciutat. Els membres de la comissió van debatre sobre el programa de donacions i patrocini de l'empresa al municipi, que al llarg del 2018 ha superat els 30.000 euros.

A515840

La interacció i col·laboració de l'empresa amb el municipi vicentí, que el conveni signat el desembre passat pretén potenciar, es pot resumir en un parell de dades significatives: un total de 40 treballadors directes resideixen a la població i, a més, l'activitat econòmica induïda és molt rellevant. Durant 2018, la facturació de proveïdors de Sant Vicenç a l'empresa va superar el milió d'euros. La propera reunió de la comissió de seguiment està prevista per a després de Setmana Santa.

Amb una experiència de gairebé 90 anys en el món de la indústria cimentera, Ciments Molins és una de les companyies més importants del sector a casa nostra. Desenvolupa la seva activitat a Espanya, Argentina, Uruguai, Mèxic, Bolívia, Colòmbia, Tunísia i Bangladesh. A més del ciment, participa en els negocis del ciment, el formigó, els àrids, els prefabricats de formigó, els morters especials, els ciments cola i els ecomaterials.

Demolició i reciclatge

Des de fa ja unes setmanes s’està treballant intensament en el desballestament de l’antiga fàbrica de Cimens Molins, uns 19.000 m2. La seva construcció data dels anys 60 i 70 i durant cinc dècades ha impulsat el creixement d’una indústria nascuda el 1928. En aquesta instal·lació es va fabricar un total de 42 milions de tones de ciment.

Captura de pantalla 2019 04 05 a las 16.52.31

Producte del desballestament sortiran 5.000 tones de ferralla i 25.000 tones de formigó durant l’any de feina previst. Uns residus que no es llançaran sinó que està previst per l’empresa que es reciclin. El formigó es reintroduirà en el ciment que es fabricarà en els propers anys, i la ferralla s’aprofitarà per a fondre-la. La inversió prevista per realitzar aquestes dues tasques serà de més de dos milions d’euros.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ciments Molins

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix