Els ecologistes s’oposen amb duresa a Eurovegas

Imprimeix

Des de l’entitat han recordat que que la zona agrícola del Delta del Llobregat “és una de les més fèrtils del Mediterrani i garanteix la producció d’aliments per a l’àrea metropolitana de Barcelona”.

Al Parc Agrari del Baix Llobregat es practica una agricultura intensiva de regadiu altament productiva que destaca per la producció d’hortalisses i fruita.

Dependència alimentària

L’entitat ha recordat que bona part dels aliments que es consumeixen actualment a l’àrea de Barcelona són importats d’altres llocs d’Espanya i del món: “Sense agricultura al Delta, Catalunya és encara més dependent de les importacions d’aliments i, per tant, vulnerable”, han assegurat des d’Ecologistes en Acció.

La producció d’aliments “es considera una part marginal de l’economia però, en realitat, resulta la base fonamental sobre la que ha de descansar quasevol societat humana, per raons òbvies”, han afegit.

Ecologistes en Acció considera que, en el cas que “800 hectàrees fèrtils siguin destruïdes” al Delta, Catalunya “s’allunyaria encara més d’un escenari de seguretat alimentària elemental”.

Redacció | Foto: Arxiu