Jornada sobre mobilitat sostenible als polígons industrials de CCOO

Imprimeix

Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, va dir que “hem de superar una certa inacció actual, exigim impulsar treballs en relació amb la mobilitat als PAE i ZAE del Baix Llobregat”

La sala d’actes de CCOO a Cornellà de Llobregat va acollir una jornada per tractar la problemàtica de la mobilitat i els desplaçaments als centres de treball, amb el compromís sindical per fomentar una mobilitat més sostenible perquè és una exigència social i un dels grans reptes col·lectius i de canvi de model productiu que tenim com a comarca.

Captura de pantalla 2019 03 22 a las 12.24.42

L’acte es va iniciar amb una taula rodona que va portar el títol “Els plans de desplaçament a les empreses, una eina i oportunitat de millora de les condicions de treball”, amb la participació del president de Pimec del Baix Llobregat i L’Hospitalet, Joan Soler; el cap del Servei de Mobilitat de l’ATM, Xavier Sanyer; Manel Ferri, de l’oficina Canvi climàtic i sostenibilitat de la Diputació de Barcelona; el conseller comarcal de Mobilitat del Baix Llobregat, Xavier Amate i Laura Diéguez, de la secretaria de Política Sectorial i Sostenibilitat de CCOO de Catalunya. Segons el sindicat, es va tractar de forma concreta l’accés als polígons industrials i els desplaçaments als centres de treball, fent una valoració sobre infraestructures, transport públic, plans de desplaçaments a empreses, mobilitat en clau de gènere, propostes i alternatives.

D2K18v1WoAAMNN9

A continuació es va fer un treball de taller en grups i una posada en comú de les conclusions i les propostes dels delegats i delegades que van participar en la jornada. Algunes idees que van sortir:

A la cloenda, Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, va dir que “hem de superar una certa inacció actual, exigim impulsar treballs en relació amb la mobilitat als PAE i ZAE del Baix Llobregat”. Romero també exposar com a prioritari “concretar polítiques que transformin el nostre model industrial, que modernitzin els polígons i espais industrials de la comarca, un model de mobilitat més segur i sostenible que doni compliment a les actuals necessitats legals, socials i ambientals dels municipis i per extensió del conjunt del Baix Llobregat. Hem de tenir en compte el procés d’expansió, que és positiu, però que també incrementa els riscos laborals, els temps de viatge i les despeses que han de patir les persones treballadores.”

Redacció / Fotos: CCOO