Corbera de Llobregat inicia un Pla per protegir els seus espais naturals

Imprimeix

L’objectiu és marcar les actuacions i estratègies generals que han de regir les intervencions dels propers anys

L’Ajuntament de Corbera de Llobregat inicia, a partir d’aquesta setmana, les feines de redacció d’un Pla Estratègic per a preservar els seus espais naturals, a partir del sòl no urbanitzable que hi ha al municipi baixllobregatí. L’objectiu és marcar les actuacions i estratègies generals que han de regir les intervencions en els espais naturals (boscos, rieres, horts, usos del sòl, camins...) dels propers anys.  

cerrajero corbera

1 corbera medi

Diferents etapes

El pla s’ha adjudicat a la consultoria ambiental Lavola, per un import de 14.036 euros i s’elaborarà en diferents etapes. La primera fase serà la de diagnosi i estudi de la situació actual, centrada en les problemàtiques i conflictes existents i en la identificació dels llocs i zones que cal preservar de forma prioritària. Aquesta etapa comptarà amb un procés participatiu de tres taules internes de treball (personal de l’Ajuntament, entitats que utilitzen els espais naturals i dels propietaris i regants) i finalment hi haurà una reunió oberta a tota la població el dimarts 9 d’abril a la Sala Sant Telm. 

gorgmolaLa segona part d’aquest pla serà l’anàlisi de tota la informació i l’elaboració de la diagnosi. Finalment a la tercera fase, on es comptarà amb la decisió de la ciutadania, es valoraran les actuacions i es definiran els objectius de gestió per dur a terme, amb una calendarització i priorització d’aquestes. 

 Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Corbera de Llobregat