Plantada popular d’arbres a la muntanya de Sant Ramon de Sant Boi

Imprimeix

Les persones podran apadrinar un arbre en una iniciativa que també promou la cura i l'ús responsable de l'espai públic

La muntanya de Sant Ramon de Sant Boi de Llobregat collirà aquest diumenge 24 de març una trobada popular que rememorarà la repoblació d'arbres realitzada l'any 2007, ara fa 12 anys, en una zona afectada pels incendis. Les persones que s'hi vulguin sumar podran apadrinar un arbre i participar en una nova plantada. L'activitat dona continuïtat a les accions previstes al Contracte de Ciutat per fomentar la corresponsabilitat ciutadana en la cura de l'espai públic.

Repoblació 2007

A la plantada popular hi són especialment convidades les persones i col·lectius que van estar presents en la repoblació de l'any 2007, les entitats i escoles signants del Contracte de Ciutat i, simbòlicament, totes les famílies amb infants que hagin nascut durant 2018.

Les persones participants podran veure com han evolucionat els arbres que s'hi van plantar aleshores, sumar-se a una nova plantada d'arbres en els punts amb menys densitat de vegetació i apadrinar un d'aquests arbres o una petita zona del bosc, tot assumint la responsabilitat de la neteja i el manteniment posteriors. L'activitat coincideix amb la celebració, aquesta mateixa setmana, del Dia Internacional dels Boscos (21 de març).

primaveraSR01

Punt de trobada: camí Vell de pujada a l'ermita, a partir de les 9 h (accés des del carrer del Segre -Els Canons-).

Gestió forestal

Des dels incendis patits per Sant Boi els anys 2005 i 2006, la prevenció del foc mitjançant una gestió forestal sostenible ha estat una prioritat constant. Per reduir la combustibilitat, als terrenys forestals de propietat municipal s'ha primat el creixement d'espècies com les alzines o els roures, i en els límits de la zona boscosa, s'ha treballat per desbrossar camins i itineraris naturalístics.

 sites default files styles crop 433x274 public MG 1239

També és molt important el manteniment periòdic de les franges de protecció contra incendis, que des de fa uns anys es fan parcialment, amb molt bons resultats, mitjançant silvopastura (utilitzant cabres, ovelles i rucs per mantenir net el sotabosc). Així mateix, es conreen algunes terres per evitar-ne l'abandonament.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Arxiu