Sis escoles de Sant Boi estalvien uns 4.000 euros en consum energètic

Imprimeix

Han participat en la Marató d'Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica i el Canvi Climàtic on durant el mes de febrer han reduït globalment en un 21% d'electricitat i gas natural

Un total de sis escoles de Sant Boi de Llobregat participants en la quarta edició de la Marató d’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica i el Canvi Climàtic han aconseguit reduir en un 21% el seu consum global d'electricitat i gas natural durant el mes de febrer. Durant un acte de balanç celebrat aquest dimecres, dia 13 de març, a Cal Ninyo l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha felicitat els centres per l'esforç realitzat i pels bons resultats aconseguits.

El principal estalvi s'ha generat en el consum de gas natural, que s'ha reduït en més d'un 24,8% en comparació amb les xifres de referència relatives al mes de febrer de 2018; la reducció del consum d'electricitat ha estat també molt meritòria (-19,8%). L'objectiu d'aquesta iniciativa és implicar alumnes, docents i personal de les escoles per dur a terme bones pràctiques d'estalvi i reduir els consums en almenys un 10%.

ImatgeMaratoweb.jpg 1310912381

La reducció del consum aconseguida a Sant Boi ha comportat un estalvi econòmic global de 3.883 euros (52.600 kWh d'energia i 11,3 tones de CO2). El 100% dels diners estalviats es destinaran íntegrament als Punts d'Assessorament per l'Eficiència Energètica ubicats als mercats municipals, casals i centres d'atenció primària.

L'escola Benviure s'ha sumat enguany a la iniciativa. La resta d'escoles santboianes participants són: Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova, Antoni Tàpies i Barrufet.

Redacció / Fotos: Arxiu