Front comú de 13 municipis per millorar la qualitat de l’aire

Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Corbera, el Papiol, la Palma, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Feliu i Torrelles participen en el Pla d’Ascció Supramunicipal, que inclou accions fins a l’any 2025 per reduir les missions de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió

Una de les grans preocupacions actuals és la contaminació atmosfèrica i la seva incidència sobre la salut de la població del territori. Així, un total de tretze municipis (Sant Vicenç dels Horts, Castellbisbal, Cervelló, Corbera, el Papiol, la Palma, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Feliu i Torrelles) s’han agrupat per confeccionar un Pla d’Acció Supramunicipal per a la Millora de la Qualitat de l’Aire. Vuit d’aquests municipis estan declarats Zona de Protecció Especial de l’ambient atmosfèric i tots comparteixen una orografia que afavoreix l’estacament de la massa d’aire i l’acumulació de contaminants, sobretot durant l’hivern.

contaminacion 36997

El document estableix accions, fins a l’any 2025, per reduir les emissions de diòxid de nitogen i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres. El Pla inclou 46 accions i els municipis es comprometen a desenvolupar les que hagin escollit. El 70% de les accions proposades estan relacionades amb el trànsit, el sector que haurà d’assumir la part més important de la reducció d’emissions. La resta d’accions s’adrecen al sector industrial, al domèstic, als serveis municipals, a la comunicació i al seguiment del pla.

Dz1IXkKXQAEt H8

Segons el regidor de Medi Ambient de Sant Vicenç dels Horts, Álex Aparicio, assegura que el pla és la culminació de quatre anys de feina compartida amb la resta d’ajuntaments implicats. Aparicio considera que aquest pla “servirà per millorar les condicions de vida dels ciutadans” i en destaca l’àmplia varietat de mesures previstes, que van “des de la mobilitat, fins a controlar i tenir més dades sobre les indústries que hi ha als nostres municipis, així com l’educació ambiental."

El Pla ha estat elaborat pels ajuntaments implicats i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix