L’Ajuntament de Viladecans restaura una part de la Pineda del Remolar

Imprimeix

L’actuació es basa en la recuperació de les dunes i la plantació d’espècies autòctones

L’Ajuntament de Viladecans ha iniciat un treball de restauració d’una part de la Pineda de Remolar on no hi ha arbres i durant anys, es van anar abocant runes de l’antic càmping Toro Bravo. Segons fonts municipals, aquesta recuperació de les dunes és necessària per a d'evitar l'erosió litoral i frenar la desaparició de les platges produïda pel canvi climàtic. 

platja viladecans

L'any 2016 ja es van retirar 575m³ de runa i ara s'han tret els primers 30 cm de sorra bruta. A més, s'ha realitzat un moviment de terres en 2.300m2 per a la creació d'un paisatge de cordó de dunes i reduna amb una depressió enmig ocupada per cesquera (Saccharum ravennae), una planta gramínia.

La recuperació dels hàbitats de depressió interdunar de cesquera és important perquè a Catalunya només queden petits fragments a Gavà i Viladecans, i el projecte contribuirà a la seva ampliació. L'actuació, amb un pressupost de 16.000 euros, finalitzarà amb la plantació d'altres espècies com la lleteresa, el jull, el melgó o la silene i el plantatge.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans