Cornellà rep el Green Leaf Award 2019 de la Comissió Europea

Imprimeix

S’ha reconegut el compromís del municipi en transformar-se en una ciutat sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat

En el marc de l’acte de presentació de la Conferència Inrternacional ‘Greening for Change’, l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha rebut aquest matí el premi Green Leaf 2019 de mans de Joanna Drake, directora general adjunta de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea. Tots dos dirigents han signat el document marc dels compromisos de la ciutat en temes de sostenibilitat i es farà un balanç del projecte municipal Cornellà Natura, pel qual la ciutat ha estat guardonada amb el premi Green Leaf.

IMG 20190207 WA0023

Aquest reconeixement l'impulsa la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd. Cornellà de Llobregat va ser escollida guanyadora en un acte celebrat a Nimega (Països Baixos), el passat mes de juny.

IMG 20190207 WA0021

L’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona coorganitzen la conferència ‘Greening for Change’ que tindrà lloc al Citilab-Cornellà dijous i divendres d’aquesta setmana, amb la col·laboració de la mateixa Comissió Europea i de la Diputació de Barcelona. Podeu consultar el programa complet a la pàgina http://cornellagreenleaf.amb.cat/

Cornellà Natura

El premi de la Comissió Europea ha reconegut el compromís de Cornellà de Llobregat en transformar-se en una ciutat sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes.

Aquest esforç de l'administració municipal i de les entitats per construir una ciutat més habitable i sostenible s’emmarca en bona part dins del projecte Cornellà Natura. Es tracta d’un projecte estratègic que, en un horitzó temporal d'una dècada, cerca naturalitzar la ciutat, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal d'humanitzar-la.

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà de Llobregat