El Parc Fluvial de la Riera de Torrelles comença a prendre forma

Imprimeix

La Generalitat cedeix a l’Ajuntament els espais que té a la llera del riu per fer-ne una zona de recuperació ambiental i d’esbarjo

La consellera Teresa Jordà i l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, han signat un conveni perquè la Generalitat cedeixi els espais que té a la llera del riu Llobregat i que van des de la zona del gual inundable fins a tocar de la riera de Cervelló. Ara, l’Ajuntament engegarà, conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un projecte per la recuperació ambiental i social de la zona. La primera fase d’aquest projecte és la creació del Parc Fluvial de la Riera de Torrelles, que començarà a construir-se a finals d’any i que es va presentar ahir. Serà una nova zona d’oci i lleure dins d’un àmbit natural rehabilitat: es recuperaran superfícies de bosc de ribera alternades amb prats d’oci amb diversos usos de reunió i esbarjo.

Captura de pantalla 2019 01 31 a las 16.29.12

DyLdOAQXQAE72gv

L’alcaldessa considera que aquest projecte de recuperació “consolida la voluntat de viure de cara al riu”. Aymerich assegura que durant molts anys hem viscut “d’esquenes al riu” i amb aquest projecte, el municipi passa a mirar-lo com un “espai natural, d’esbarjo, de sostenibilitat i equilibri territorial”, assegura l’alcaldessa. “Aquest projecte té la voluntat de convertir, cada cop més, Sant Vicenç dels Horts en una ciutat saludable”, en paraules d’Aymerich.

DyLdK05X4AEiE89

DyLdNFqXQAIyjQx

D’altra banda, segons la consellera d’Agricultura, el projecte del Parc Fluvial de la Riera de Torrelles és “molt important” perquè “ajuda a mitigar””els efectes del canvi climàtic i “interpel·la”” a les escoles i a la ciutadania. La consellera, a més, defineix el projecte com a “ambiciós”: “ens apropa, no només al riu, sinó al passat agrícola de Sant Vicenç dels Horts i a poder contribuir a una nova manera de fer món agrícola”, afirma Jordà.

Centre d’Interpretació de la Cuina Catalana-Espai Josep Lladonosa

Precisament, amb l’objectiu d’aprofundir en les arrels agrícoles i gastronòmiques del territori, ahir també es va presentar el projecte per fer el Centre d’Interpretació de la Cuina Catalana-Espai Josep Lladonosa, pel qual s’ha demanat finançament del fons FEDER. L’acte es va celebrar a la Biblioteca Municipal Les Voltes, on hi ha part del fons documental del xef Lladonosa, i també va comptar amb la presència de la consellera i l’alcaldessa. L’Ajuntament té la intenció de crear un espai dedicat a posar en valor la gastronomia catalana de proximitat i la importància de la trajectòria professional de Lladonosa.

DyLl81DWsAI9Glp

L’espai constarà de tres àrees:

  • Espai museogràfic permanent dedicat a Josep Lladonosa
  • Una sala d’exposicions temporals sobre cuina i alimentació
  • Aula Gastronòmica per fer demostracions i sessions de cuina en directe

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts