Comencen les obres a Sant Andreu per recuperar de l’accés al riu

Imprimeix

Un projecte on per primera vegada a Catalunya s’avaluarà els beneficis que tindrà una acció urbanística per a la salut de les persones

Aquesta setmana han començat les obres per recuperar l’accés de Sant Andreu de la Barca al riu Llobregat, millorar la llera del riu i crear un espai cívic i per a l’ús ciutadà en aquest entorn natural.  La millora de l’entorn fluvial es farà des de la riera de Corbera i suposarà la continuïtat del parc de la Solana. L’actuació també preveu la millora dels tres accessos que hi ha per poder accedir al riu amb la instal·lació de més lluminositat i la neteja de la zona i l’adequació dels camins. Les obres tenen un pressupost de gairebé 900.000 euros i es preveu que puguin estar finalitzades aquest estiu.

Visita OMS projecte riu Llobregat 02 bona

Un dels aspectes més destacats del projecte és que per primera vegada a Catalunya es farà un estudi per analitzar les millores que suposa per a la salut de les persones una actuació urbanística.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha recordat que “la finalitat de la iniciativa es fer de l’àmbit fluvial un espai segur i accessible per als ciutadans on es puguin dur a terme pràctiques socials i saludables.”

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu Barca-Jordi Milian (RSAB)