L’AMB anuncia la incorporació d'autobusos de baixes i nul·les emissions

Els 128 vehicles, híbrids i elèctrics, s'incorporaran progressivament a la flota metropolitana durant aquest primer trimestre del 2019

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha anunciat l'arribada, aquests dies, de 128 nous autobusos de baixes i nul·les emissions, que s'incorporaran progressivament durant aquest primer trimestre del 2019 a la flota d'autobusos metropolitans.

D'aquests 128 vehicles, adquirits per l'AMB durant l'any 2018, 103 són híbrids dièsel-elèctric i 25 són 100% elèctrics. Concretament, dels híbrids, hi ha 8 midis (10 metres de longitud), 52 estàndards (12 metres) i 43 articulats (18 metres). Aquests darrers donaran servei a línies de gran demanda, ja que tenen la capacitat d'acollir un 30% de passatgers més que un autobús estàndard. Els autobusos elèctrics, són tots estàndard amb càrrega en cotxeres. Els autobusos híbrids aconsegueixen al voltant d'un 25% menys de consum energètic i de menors emissions contaminants, mentre que els elèctrics són de zero emissions. 

6243596496 1X0A9781

"Aquests vehicles s'incorporaran progressivament durant els primers mesos de l'any a la flota del Bus Metropolità, per cobrir tant serveis de bus d'altes prestacions (AMB Exprés i AMB Metrobús), com a la resta de la xarxa convencional (línies urbanes i metropolitanes) així com al servei de Nitbus", ha explicat Poveda. Els busos elèctrics aniran destinats principalment al servei nocturn.

Aquesta adquisició per part de l'AMB s'emmarca en l'estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l'aire, que contempla la renovació de la flota de transport públic de superfície amb la incorporació de vehicles més sostenibles. "Tots hem de sumar-nos al canvi d'hàbits per aconseguir un aire més net i, com a administració que estem liderant el gir cap a una mobilitat més sostenible, la renovació de la flota és un element clau", ha exposat Poveda.

Campanya informativa

Paral·lelament, per comunicar als usuaris i a ciutadania en general aquestes incorporacions d'autobusos nous i sostenibles i per convidar a utilitzar-los, des de l'AMB s'impulsa  una campanya informativa, vinilant l'exterior d'aquests busos nous. El missatge: "Soc nou i sostenible. Quan m'agafes, canvies d'aires". Aquest va alineat amb el lema "canviar d'hàbits és tan necessari com l'aire que respirem".

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
106

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix