Molins de Rei, Sant Just Desvern i Sant Feliu potenciaran l’agricultura

Imprimeix

Han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per posar en marxa nous projectes vinculats al món rural

Els Ajuntaments de Sant Feliu, Sant Just Desvern, Cerdanyola, Sant Cugat, Barcelona i Molins de Rei han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per a la promoció de la transició agroecològica a Collserola 2018-2020. Amb aquest conveni es pretén posar en marxa nous projectes vinculats al món rural dins del Parc Natural de Collserola.

2830407

Aquest conveni té l'objectiu de dur a terme les actuacions incloses en el Pla Acció per ser executades durant els anys 2018, 2019 i 2020. Per aquest motiu també estableix un servei de dinamització del foment de l'agricultura. L'any 2016 ja es va elaborar un diagnòstic tècnic de la situació de la pagesia en aquest Parc Natural. L'any 2017 es va fer una diagnosi participativa amb productors, consumidors i entitats. Seguidament, el primer trimestre del 2018, es va fer un Pla d'Acció consensuat amb els agents econòmics locals.

En aquest sentit, el concurs per a l'explotació agroecològica de la finca de Can Ferriol que s'ha convocat recentment s'emmarca dins d'aquesta voluntat de recuperar l'activitat i la gestió agrícola, forestal i ramadera de Collserola, entenent que és d'interès econòmic, social i ambiental l'aprofitament sostenible i eficient dels recursos naturals.

2194984

En el terme municipal de Sant Feliu s'estan reactivant explotacions rurals dins del Parc Natural de la Serra de Collserola. Juntament amb un ramat d'ovelles que ja fa temps que pastura el Sot de les Beurades i el barranc de la Torre Abadal, en els voltants del Torrent del Cerdanet, hi ha una masia que inicia ara una producció de caragols, mentre que altres finques incrementen la producció d'hortalisses i verdures.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat